Страшна новина! Грипът ни удря, както никога досега!

Страшна новина! Грипът ни удря, както никога досега!
5 (100%) 1 vote

Грипът ни подлуди тази година, усложненията са страшни!

Според медиците тази година грипът е тръшнал около милион българи. И то за последните няколко седмици. Това е в пъти повече в сравнение с предходната 2013 година. Щамът „Калифорния” е доста по-опасен и е взел жертви. Не е ясно дали някои от починалите не са пострадали заради усложнения от грипа в резултат на късно предприети мерки или заради други, съпътстващи заболявания.

Над два пъти и половина е по-силна е интензивността на грипа, е констатацията на здравните инспектори. Характерното за тази разновидност на грипът е, че засяга повече млади хора. При някои от децата усложненията водят дори до вирусна пневмония. И то в границите само на едно денонощие.

Грипът става страшен ако не се лекува навреме

Грипът става страшен ако не се лекува навреме

Грипът си „показа зъбите” в десет от случаите. Вълната помете и взе две жертви в крайдунавския град Русе. Съвсем наскоро още двама човека починаха вследствие грипните вируси и последвалото заболяване. Лекарите не са сигурни за точната дата на починалите от грипа заради това, че някои от болните са имали и други сериозни придружаващи болести.

Грипът е много опасен. От държавната главна инспекция съветват хората да не подценяват симптомите на грипа, нито посещенията при личния лекар. Всяко едно забавяне, както и не вземане на предгрипни лекарства може да доведе не само до усложнения, но и до фатален край.

Медиците твърдят, че в болниците няма случай на много тежки усложнения от вирусите на грипа, ако болния преди това е взимал антигрипни илачи. Грипът може да бъде сломен само и единствено от тях, така че взимайте нужните необходими мерки навреме.

Според медиците, грипът се очаква да понамалее и изчезне след около месец, когато ще се зададе пролетта. Дотогава бъдете акуратни и бдителни, пак зоват експертите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар