Скандал в парламента беляза днешния вот на недоверие

Скандал в парламента беляза извънредното заседание на народните ни представители по повод вота на недоверие, който от ГЕРБ поискаха срещу управляващите. В разгара на дебатите по вота, Десислава Атанасова от ГЕРБ се нахвърли върху колежката си от Коалиция за България Мая Манолова. "Вие сте доносник", изригна гербаджийката срещу червената депутатка.

[caption id="attachment_266685" align="alignleft" width="300"]Скандал в парламента между Мая Манолова и Деси Атанасова Скандал в парламента между Мая Манолова и Деси Атанасова[/caption]

Повод за поредния скандал в парламента стана изказване на Мая Манолова за Костинброд и скандала с бюлетините на изборите миналата година. Червената Манолова заяви, че с новият Изборен кодекс ще се предотврати още една подобна измама с вота на хората. Припомняме ви, че именно Манолова беше тази, която внесе жалба до прокуратурата срещу напечатаните допълнителни бюлетини в Костинброд. Това се случи само ден преди изборите и предизвика сериозен скандал в парламента.

В последствие се оказа, че е повдигнато едно единствено обвинение и то срещу Росен Желязков, заемащ поста главен секретар на Министерския съвет. Обвиненията бяха за липса на достатъчен контрол върху печатницата за бюлетини, припомнят от ПИК.