В Нова тв вече кършат пръсти

Из коридорите на bTV се носи мълвата, че Сашо Диков е бил поканен да заеме мястото на Росен Петров в предаването „Нека говорят”.

На този етап мястото все още е вакантно, след като в неделя Петров обяви сензационно, че се влива в редиците на партията „България без цензура” на Николай Бареков. Водещият направи и трогателно сбогуване със зрителите.

Твърди се, че в момента, в който Петров е оповестил своите намерения, изпълнителният директор на bTV Павел Станчев е започнал да мисли нови варианти за водещ, отбелязва на страниците си вестник „Всеки ден”.

[caption id="attachment_266462" align="alignleft" width="300"]Сашо Диков е получил изкусителна оферта за мястото на Росен Петров Сашо Диков е получил изкусителна оферта за мястото на Росен Петров[/caption]

Първият, на когото се е спряло ръководството на медията е бил Сашо Диков, който бил поканен на среща вчера следобед. След като Диков получил „разтърсваща” оферта от конкурентната медия, се покрил, за да размисли на спокойствие. Все още не е ясно дали ще приеме или ще откаже офертата.

От близо две седмици насам напрежението в bTV е повече от огромно. Както се майтапят из коридорите на медията – може даже да се реже с нож. След като Павел Станчев зае мястото на досегашния шеф Вики Политова, от медията си тръгнаха още няколко човека, сред които Виктория Бехар, Люба Ризова и шефките на новините. Мястото им бе заето от главния редактор на предаването „Нека говорят” - Валя Гиздарска, която в най-скоро време ще избере и свой заместник. Росен Петров допълни напрежението, хвърляйки в смут цялата си аудитория, след като обяви, че зарязва ролята на водещ и ще гради политическа кариера.

И тъй като медията е категорична, че няма начин партийно обвързано лице да е водещ на предаване, совалките започнаха стремглаво. Най-дразнещ за шефовете на медията бе фактът, че Росен Петров направи изненадващото съобщение в присъствието на Николай Бареков в студиото на предаването. Освен, че Петров ще стане заместник на Бареков в партията, той е получил и обещанието, че ако успеят да постигнат добър резултат на парламентарните избори (какъвто предвиждат социолозите), Росен ще бъде номиниран за министър на вътрешните работи, пише pik.bg.