Студенти в шок! Голяма измама на изпитите по английски!

Студенти в шок! Голяма измама на изпитите по английски!
5 (100%) 1 vote

Измамата ощетява студентите, кандидатстващи за студентска виза за Острова

Студенти изпаднаха в шок заради грандиозна измама. Подкуп и корупция, но не сред политическия елит, а за получаване на студентска виза за Великобритания. Далаверата е разкрита от предаване на Би Би Си, където голяма фирма провежда изпити по английски език за вземане на сертификат TOEIC.

В първият случай студенти, кандидати за виза на Острова, брои 500 паунда, което е много повече от таксата за самия изпит. На него се явяват двама човека, единият знае перфектно езика и се справя успешно с теста, другия може и дума да не разбира, но присъства и се прави, че пише нещо. След което резултатите са брилянтни, а самия кандидат го има на снимка, че е присъствал в изпитната зала.

Студентите са шокирани от измамата

Студентите са шокирани от измамата

Другият вариант е студентите, които кандидатстват сами да се явят на изпита, но… преди това организаторите да са им дали правилния отговор на всички въпроси в теста. Разбира се срещу необходимата крупна сума.

Вътрешното министерство в Англия е забранило провеждането на изпита за получаване на сертификат от студентите, докато не продължи разследването и не се извърши необходимата проверка.

Шашмата при студентските изпити разкрита от агент под прикритие, който разбрал, че изпита може да взема и човек, който и дума не говори английски, но за сметка на това може да си плати. Фирмата, която провежда изпита е English Testing Service и е сред най-големите езикови фирми във всемира.

Всяка година над 100 000 студенти извън Европейския съюз „атакуват” изпитните кабинети, за да получат удължаване на визите за Великобритания. Оказва се обаче, че измами няма единствено в милата ни родина, а и в привидно уредени и законови държави като Великобритания.

Ако на това не се сложи черта, то много студенти може да останат ощетени при кандидатстването си за сметка на други техни колеги. Тъкмо затова материалът на Би Би Си е от значителна помощ за студентите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар