Том Круз ще бъде съден заедно с колегите си от третата част на "Мисия невъзможна"

Том Круз отива на съд! Новината, колкото и шокираща да звучи, е самата истина. Том Круз ще трябва да отговаря пред американското правосъдие по обвинение в кражба. Холивудската звезда и всичките му колеги, участвали в създаването на третата част на поредицата "Мисията невъзможна: Режим Фантом" ще бъдат изправени пред съда, тъй като срещу тях е повдигнато обвинение в плагиатство.

[caption id="attachment_266395" align="alignleft" width="291"]Том Круз отива на съд за кражба Том Круз отива на съд за кражба[/caption]

Ищецът се казва Тимъти Патрик Макланахан и твърди, че сценарият на филма е откраднал негова идея от 2011 година. Според документите на обвинението Макланахан е написал сценария още през далечната 1998 година. Неговата творба е била озаглавена Head On и мъжът я е изпратил на агенция, собственост на Уилям Морис, за одобрение.

От там обаче сценарият е бил предоставен директно на посредник на Том Круз, при това без знанието на автора. Тимъти разбрал за кражбата след като изгледал "Режим Фантом". Макланахан незабавно предявил претенциите си в съда, предават от uk.eonline.com, цитирани от ПИК. Адвокатите на Том Круз обаче са категорични, че клиентът им няма нищо общо и ще бъде оправдан.