Съществува вероятност Цветков да е замесен с покушението над Варчеви

Стоян Цветков, който бе разстрелян показно в квартал „Света троица” в София е работил в Столична община до юли 2013 година.

Преди да започне работа там, той е бил диспечер в БДЖ. Цветков е отговарял за назначението на шафнерите, откъдето дошъл и прякорът му - Шафнера. Според първоначално разпространената информация по случая, Стоян Цветков е бил издебнат от нападателите му при излизането от входа, в който живее. Според друга версия пък, нападателите звъннали на звънеца на входа и го повикали да излезе, след което го застреляли от упор.

[caption id="attachment_266336" align="alignleft" width="300"]Съществува вероятност Цветков да е замесен с покушението над Варчеви Съществува вероятност Цветков да е замесен с покушението над Варчеви[/caption]

Пристигналия на мястото полицейски екип е установил самоличността на 44-годишната жертва, който издъхнал на място. Цветков е криминално проявен и е бил задържан неколкократно за притежание на наркотични вещества и за контрабанда на акцизни стоки. След като нападателите стреляли по Цветков, който слязъл да им отвори, избягали в неизвестна до момента посока. Цветков е бил под домашен арест.

Запознати припомнят, че през ноември 2013 година при спецоперация на полицейските власти, са били открити 5 килограма хероин в международния влак, изпълняващ курс по направлението София-Истанбул. Наркотичното вещество е било укривано от шафнер във влака. Предполага се, че убийството на Цветков може да има връзка с покушението над адвокатското семейство. Това е и една от версиите, върху които работят столичните криминалисти. До мисълта, че убийството на Цветков може да има връзка с покушението над семейството адвокати ги води факта, че е извършено по-малко от 48 часа след атентата в столичния квартал „Княжево”.

Припомняме, че броени минути преди 23 ч. в петъчната вечер, маскиран мъж нахлу в семейното жилище на адвокатите Захари Варчев и съпругата му Радостина. Убиецът се покатерил през терасата, откъдето влязъл в спалнята на Варчеви и открил огън по тях, докато спели. Запознати коментират, че Варчеви са оцелели като по чудо. Те все още са във Военномедицинска академия, където бяха настанени веднага след покушението. Извършва се проверка дали фирмата на Стоян Цветков е извършвала сделки с недвижими имоти, тъй като за Варчеви се знае, че са се занимавали именно с такива сделки, пише Блиц.