Комшиите бесни от гафа с картата на България

Комшиите от съседна Македония побесняха от гафа с картата на България на Олимпиадата. Македонските медии буквално изпаднаха в дива ярост след като организаторите от Сочи пуснаха карта, според която Македония е част от България.

[caption id="attachment_265635" align="alignleft" width="300"]гафът с картата на България на Олимпиадата Откриването на Олимпиадата беше белязано от гаф[/caption]

И докато у нас гафа с картата на България от Олимпиадата предизвика усмивки, реакциите в Македония бяха точно на другия полюс. Медиите там беснеят и настояват за извинение от организаторите. На комшиите не им се хареса и фактът, че грешката беше отразена и у нас, но без следа на възмущение. "Единственото, което направиха българските медии, беше да кажат само, че страната няма нищо общо, тъй като продукцията е изцяло руска", се казва в македонската vest.mk.

Режисьорът на откриването на церемонията Константин Ернст обясни само, че не са допуснали никаква грешка с картата. Мъжът с усмивка коментира, че може би ъгълът на снимката е виновен за начина, по който беше представена България.

Припомняме ви, че гафа с картата на България на Олимпиадата предизвика куп усмивки у нас. На снимката на страната ни, към територията на България бяха включени Македония, Северна Добруджа и Западните покрайнини.