Приветственото слово на Лютви Местан към конгреса на БСП се разля в хвалебствия към Станишев

Лютви Местан в приветствието си не пропусна да отбележи, че напълно подкрепя Станишев в действията му като лидер на Столетницата, постигнал забележителни успехи.

БСП управлява и носи отговорност за правителството на Орешарски, а ДПС само ги подкрепя, скромно отбеляза гостът на конгреса. Добре усвоил уроците на Доган, неговият приемник на лидерския пост Лютви Местан се постара да погъделичка самолюбието на Станишев. mestan-stanishevОбръщайки се към него и в качеството му на президент на ПЕС, той го обяви за най-успешния ляв политик на прехода и му приписа авторството на идеята за въведеното данъчното облагане на доходите.

Тъй като парадоксите са нещо нормално за съвременната политическа система в България, тази без съмнение дясна мярка, се причислява от ДПС към „заслужените успехи“ на левите. Това е „ляв пробив“ и то „най-големият“ в историята на демократичния преход, за който заслугата е на Станишев, цитира думите на Лютви Местан онлайн изданието БЛИЦ.

Правителството на Орешарски бележи успехи и ДПС очаква от него по-нататъшно възстановяване на демокрацията, след насадената при предишното управление полицейщина.

Съвсем в стила на конгресите на Партията - майка от времето на Тато, гостът от ДПС буквално заля присъстващите с топли благопожелания: нека предстоящите избори за Европарламент бъдат успешни, както за БСП, така и за нейния лидер. Лютви Местан обяви, че ДПС, макар и втора политическа сила, твърдо стои зад Станишев и кабинета „Орешарски“, пише БЛИЦ.