И на Олимпиадата унизиха Орешарски! Тръгнал си обиден! (ГАФ?!)

Бедний, бедний Орешарски и в Сочи не те харесаха...
0

Орешарски използва Олимпиадата, за да докаже, че не е в такава изолация, каквато твърди Борисов

Орешарски си тръгнал засегнат от Олимпиадата.

Премиерът отиде на откриването на XXII Зимни олимпийски игри, за да пожелае успех на българските състезатели, а и да опровергае слуховете за международната изолация, за която все го подкача Борисов.

Орешарски направи цял маратон от срещи на високо равнище (или по-скоро слалом). Първо се видя с колегата Дмитрий Медведев, за да обсъдят търговско-икономическите връзки между двете държави. Двамата щели да се видят отново, все пак Олимпиада се открива, не е време за съществени разговори.

Официалното съобщение гласи, че Медведев е благодарил за визитата на Пламен Орешарски. С това показал (не като Обама, Камерън и други от ранга им – бел.ред.) добро отношение и към Олимпиадата, но към Русия.

В Сочи Орешарски се видя и с колегите си от Румъния – Виктор Понта, от Турция – Реджеп Тайип Ердоган и Холандия – Марк Рюте. Дори успя да размени две приказки с президента на Русия Владимир Путин преди да говори с държавните глави на Азербайджан и Узбекистан – Илхам Алиев и Ислам Каримов.

Бедний, бедний Орешарски и в Сочи не те харесаха...
Бедний, бедний Орешарски и в Сочи не те харесаха…

Забавната част за протестиращите обаче дойде по-късно. Наред с пищния спектакъл и красивия разказ за Русия и постиженията й, Олимпиадата ги възнагради с подредбата на отборите по българската азбука, България си върна Македония и Беломорието и черешката на тортата – при излизането на нашите олимпийци, режисьорът не показа Орешарски.

Всички останали политическите водачи на страните-участници бяха видени при появата на техните отбори. Във форумите се шушука, че Орешарски моментално си е тръгнал, без да види края на церемонията. Добре поне, че не са го извели през входа за боклука!
http://youtu.be/sHSCGU-qNCM

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.