Напрежението в Пловдив ескалира!

Напрежението в Пловдив ескалира!
5 (100%) 2 votes

Може да се отприщи верижна реакция

Зам.-кметът на Пловдив Димитър Кацарски предупреди, че ако съдът излезе с решение в полза на мюфтийството, може да се отприщи верижна реакция.

Към момента повече от 500 футболни фенове протестират пред Съдебната палата в Града под тепетата.
Протестът на ултрасите бе подкрепен и от рокерски клуб “Вагабонд”, както и от националисти от сдружение „Васил Левски – Васил Кунчев“.
Всички те, са настръхнали срещу наглия опит на Главно мюфтийство да вземе собствеността над четири големи имота.

Може да се отприщи верижна реакция

Може да се отприщи верижна реакция

Създалата се ситуация пред съда много напомня военно положение. Протестиращите са обградени от повече от 400 униформени служители.
Футболните фенове подчертават, че са се събрали в името на интересите на България, загърбвайки футболните си пристрастия и принадлежности в името на обединението.
Те пеят български песни, докато развяват трикольора.
Драматургът Христо Бойчев и националистът Павел Чернев също оказват подкрепа. Според Бойчев, проблемът е на етническа основа.

Адвокатът на мюфтийството Красимир Груев заяви секунди преди да влезе в съда, че не го е страх от линч и подчерта, че според него протестът е провокиран от „други подбуди”.
Ахмед Пехливан, който е председател на мюфтийското настоятелство в Пловдив заяви, че не е притеснен от това, че футболните фенове биха могли да окажат някакво влияние върху съда.
Прави впечатление, че в съда влезе и възрастен мъж, който е поканен да свидетелства, че въпросните четири имота, са били собственост на мюфтийството.

Община Пловдив е представена от ресорния зам.-кмет Димитър Кацарски. Той бе категоричен, че в мюфтийството няма нито един документ, който да оправдае претенциите им и допълни, че това е пладнешки обир.
Мюфтийството се опитва да заграби и редица други имоти в страната. Кацарски бе категоричен, че съдът трябва да прецени много внимателно решението си, тъй като спорът бъде отсъден в полза на мюфтийството, ще се получи верижна реакция, която ще навреди сериозно на страната ни, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар