Може да се отприщи верижна реакция

Зам.-кметът на Пловдив Димитър Кацарски предупреди, че ако съдът излезе с решение в полза на мюфтийството, може да се отприщи верижна реакция.

Към момента повече от 500 футболни фенове протестират пред Съдебната палата в Града под тепетата. Протестът на ултрасите бе подкрепен и от рокерски клуб “Вагабонд”, както и от националисти от сдружение "Васил Левски - Васил Кунчев". Всички те, са настръхнали срещу наглия опит на Главно мюфтийство да вземе собствеността над четири големи имота.

[caption id="attachment_265316" align="alignleft" width="300"]Може да се отприщи верижна реакция Може да се отприщи верижна реакция[/caption]

Създалата се ситуация пред съда много напомня военно положение. Протестиращите са обградени от повече от 400 униформени служители. Футболните фенове подчертават, че са се събрали в името на интересите на България, загърбвайки футболните си пристрастия и принадлежности в името на обединението. Те пеят български песни, докато развяват трикольора. Драматургът Христо Бойчев и националистът Павел Чернев също оказват подкрепа. Според Бойчев, проблемът е на етническа основа.

Адвокатът на мюфтийството Красимир Груев заяви секунди преди да влезе в съда, че не го е страх от линч и подчерта, че според него протестът е провокиран от „други подбуди”. Ахмед Пехливан, който е председател на мюфтийското настоятелство в Пловдив заяви, че не е притеснен от това, че футболните фенове биха могли да окажат някакво влияние върху съда. Прави впечатление, че в съда влезе и възрастен мъж, който е поканен да свидетелства, че въпросните четири имота, са били собственост на мюфтийството.

Община Пловдив е представена от ресорния зам.-кмет Димитър Кацарски. Той бе категоричен, че в мюфтийството няма нито един документ, който да оправдае претенциите им и допълни, че това е пладнешки обир. Мюфтийството се опитва да заграби и редица други имоти в страната. Кацарски бе категоричен, че съдът трябва да прецени много внимателно решението си, тъй като спорът бъде отсъден в полза на мюфтийството, ще се получи верижна реакция, която ще навреди сериозно на страната ни, пише Блиц.