Друг некоректен работодател пък кара подчинените си да отработват болничните си

Поредното своеволие от страна на частник по отношение на служителите му потресе страната. Оказа се, че некоректен работодател, собственик на фирма от Смолян тегли кредити от името на работниците си! Схемата е проста и беше разкрита от младо момиче, пожелало анонимност. Служителката, която е една от потърпевшите, разкри пред камерата на предаването "Разследване" по Нова ТВ цялата нагла схема.

[caption id="attachment_265313" align="alignleft" width="300"]Некоректен работодател тормози служителите си Некоректен работодател тормози служителите си[/caption]

Младата жена е счетоводител във фирмата на измамника. Тя обясни, че при постъпването си на работа всеки служител е принуждаван да подпише четири празни бели листа, а също и договор за заем. На въпросите защо се отговаря, че всичко това е свързано с продължителността на работата на новопостъпилия в компанията, а също така и за обучението, което му е направено.

Некоректният работодател на всичкото отгоре карал хората си да попълват и данните от личната си карта, след което да се подпишат. С тези документи шефът теглел всевъзможни заеми, предават от ПИК. Които остават да се изплащат от работника. Друг некоректен работодател пък принуждавал служителите си да отработват болничните си.