Депутатските заплати ще бъдат замразени за четвърта поредна година

Замразяват депутатските заплати! Новината, която чакаха голяма част от българските граждани, вече е факт. Още вчера депутатите от ГЕРБ внесоха в Парламента предложение нивото на възнагражденията на народните представители да бъде върнато до нивото им от преди пет години - през 2009 година. Искането на ГЕРБ е това да се случи в периода между 1 февруари и 31 юли, след което бившите управляващи се надяват да има предсрочни избори.

[caption id="attachment_265294" align="alignleft" width="300"]Депутатските заплати ще бъдат замразени Депутатските заплати ще бъдат замразени[/caption]

Заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова също изрази мнение, че е възможно депутатските заплати да бъдат замразени. Червената депутатка сподели още, че новото предложение ще влезе в сила както за парламента, така и за министрите, чиито заплати са обвързани с депутатските. Това обаче няма да е в сила за други възнаграждения.

Ако депутатските заплати действително бъдат замразени, те трябва да останат в размер на 2196 лева. Ако това не се случи, възнагражденията на народните ни представители ще скочат с 354 лева до 2250 лева. От ГЕРБ са категорични, че предложението им не е с цел подобряване рейтинга на партията, предават от "Труд".