Кой ще е следващият изгърмял висшестоящ служител?

Ръководството на Агенция „Митници” е обхванато от сериозна паника с нотки на параноя.

Паниката е в резултат на неочакваното внезапно уволнение на зам.-директора Румен Данев. Началниците са сериозно притеснени да не ги застигне и тях съдбата на Данев. 24 часа след уволнението му, властта продължава да изтъква неубедителни доводи за решението им. Министър-председателят Пламен Орешарски заяви, че разполага с бегла, но пък за сметка на това неблагоприятна информация по случая. Финансовият министър Петър Чобанов пък запази мълчание по въпроса.

[caption id="attachment_265214" align="alignleft" width="300"]Кой ще е следващият изгърмял висшестоящ служител? Кой ще е следващият изгърмял висшестоящ служител?[/caption]

Запознати посочват, че внезапното отстраняване на Данев от поста му, би могло да предизвика сериозен трус в парламентарната група на червените. Народният представител от Коалиция за България Георги Кадиев нападна словесно премиера, заявявайки, че не вярва на обяснението му за уволнението на Данев. Георги Кадиев написа на страницата си в социалната мрежа Фейсбук изрази надежда, че случката няма да демотивира допълнително митническата администрация. Той обаче е категоричен, че властта трябва да даде сериозно обяснение по въпроса.

Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов пък бе категоричен, че в митниците се назначават „готови хайдути”. Напасвайки двете изявления си стига до логичния извод, че Румен Данев е бандит, който е бил заловен на местопрестъплението и затова е уволнен скорострелно. Междувременно от Легия „Антимафия” вече правят сериозни упражнения по въпроса, пише pik.bg.