Местните са на нокти от мълвата за смъртоносен свински грип

Мъже в Хисар измират мистериозно. В рамките само на два дена са починали четирима местни, всички на възраст между 30 и 50 години. Кошмарната статистика изправи на нотки жителите на курортното градче. Сред тях плъзна мълва, че в града се е появил смъртоносен свински грип, който поразява наред.

[caption id="attachment_265163" align="alignleft" width="300"]Свински грип мори мъжете в Хисар Свински грип мори мъжете в Хисар[/caption]

Паниката, която предизвика този слух, е огромна, най-вече предвид факта, че преди няколко години в близкия град Пловдив 7-8 млади мъже се споминаха именно след разболяване от свински грип. Един от починалите дори беше млад студент, родом от Хисар. Ситуацията в момента е сходна. Единият починал е на 50 години. Бил е автобояджия, а близките му издадоха, че е изкарал на крак болестта, за която се съмняват, че е свински грип. Мъжът имал кашлица и висока температура, но вместо да отиде на лекар, предпочел да се подложи на самолечение с хапчета от аптеката.

Същата е ситуацията и при другата жертва - 48-годишен мъж, който се оплаквал от температура и кашлица, които лекувал сам. Третата жертва е бизнесмен на 44 години. Семейството му разкри, че преди две седмици починалият изкарал на крак отново болест, наподобяваща свински грип - с кашлица и температура. Четвъртата жертва е отново мъж на 37 години, починал е вчера, предават от БЛИЦ.