Две години след наводнението в Бисер все още има хора без дом

Наводнението в Бисер безспорно е сред най-големите трагедии, сполетели страната ни в последното десетилетие. Преди две години, на 6 февруари 2012 година селото буквално беше пометено от няколкометрова вълна след като стената на намиращия се в близост язовир "Иваново" се скъса. В резултат на кошмара домовете на десетки хора бяха напълно разрушени, 11 загинаха, а много домашни животни се удавиха.

[caption id="attachment_265153" align="alignleft" width="300"]Наводнението в Бисер взе 11 жертви Наводнението в Бисер взе 11 жертви[/caption]

Каква е ситуацията в момента? Оказа се, че две години след наводнението в Бисер, все още има хора, които нямат дом. До момента са възстановени 40 от разрушените къщи. За оставащите 21 обаче пари няма. Собствениците им разчитат на милостта на приятели, роднини и съседи, за да се подслонят докато чакат държавата да отпусне на общината средствата, необходими за възстановяването на домовете им. Според запознати става въпрос за около 1,5 милиона лева общо.

Две години след ужасяващата трагедия обаче виновник за случилото се все още няма. Жителите на Бисер се притесняват, че канализацията в селото не е доизградена, а това ще доведе до нови наводнения след като снеговете започнат да се топят през пролетта, предават от БЛИЦ.

[gallery link="file" ids="265154,265155,265156,265157"]