Михаел Шумахер може да не знае кой е след като лекарите го извадят от комата

Михаел Шумахер може да остане парализиран след като докторите го извадят от изкуствената кома, в която легендата се намира вече над месец. Професор Хайнцпетер Мьоке, директор на Института по спешна медицина в Хамбург, е силно притеснен за състоянието на спортната легенда. Според специалиста има сериозна опасност след като лекарите събудят Михаел Шумахер, той да толкова дезориентиран, че да няма представа кой е, нито пък какво се е случило.

[caption id="attachment_265116" align="alignleft" width="300"]Михаел Шумахер може да остане парализиран Михаел Шумахер може да остане парализиран[/caption]

И това е едва началото, притеснен е Мьоке. По думите му, шокът от събуждането може да се окаже толкова силен, че Михаел Шумахер да изпадне отново в кома, този път естествена. Медиците от болницата в Гренобъл вече са предупредили семейството на звездата - съпругата му Корина и двете им деца, че най-трудната част от възстановяването на Шуми тепърва предстои.

Все още не е отминала и опасността пилотът да остане парализиран до края на живота си, ако се окаже, че мозъкът му е прекалено засегнат от удара след падането му със ски на 29 декември, предават от Daily Mail. В момента Михаел Шумахер е под постоянно лекарско наблюдение, а специалистите следят нон стоп за реакциите му към лечението.