Увеличение на пенсиите от 1 юли. Вижте с колко

Увеличение на пенсиите от 1 юли. Вижте с колко
3.33 (66.67%) 6 votes

Увеличение на пенсиите е планирано в новия закон за бюджета за обществено осигуряване

Увеличение на пенсиите от 1 юли предвижда новия закон за бюджета за обществено осигуряване. Увеличението е планирано да бъде средно с 3%, което ще рече около 9 лева като след това размерът на средната пенсия трябва да стане 307,64 лева, както е планирано от правителството. От НОИ гарантират, че сумата, необходима за увеличение на пенсиите вече е предвидена в бюджета. Дори и месеците, за които е отчетена дефлация, няма да повлияят на решението за увеличение.

увеличение на пенсиите

Увеличават пенсиите от 1 юли

Управителят на НОИ Бисер Петков изтъкна още, че за тази година държавата е предвидила около 415 милиона лева за пенсиите, което е повече от миналата. основната причина за това е връщането на швейцарското правило при пенсиите, както беше обещано от кабинета по време на предизборната кампания на БСП. Както знаете, при швейцарското правило пенсиите се индексират всяка година. В същото време управляващите замразиха възрастта и стажа за пенсиониране, предават от БЛИЦ.

Статистиките на НОИ показват още, че 2785 души от тези, които са се пенсионирали миналата година, са били са със стаж над заложения в закона, разкри още Бисер Петков.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар