Шестима на джихад срещу „Под прикритие”! Слави – и той в кюпа!

Гласувайте за статията

„Под прикритие” отърва глоба от СЕМ, но може да падне от праймтайма

„Под прикритие” отърва глоба от СЕМ!

Съветът за електронни медии щедро опрости на БНТ вулгарния език в най-хитовата му поредица. Телевизията обаче няма да се размине без порицание. От съветът ще изпратят писмо заради получените жалби от зрители. Препоръката към медията е да сменят часа на излъчване (20:45).

„Под прикритие” ще се обсъжда и на предстоящия отчет на генералния директор Вяра Анкова пред СЕМ. Експертите обсъждали надълго и нашироко след като получили зрителските оплаквания и анализирали първите три епизода от последния сезон.
pod prikritie
От се видели в чудо, законът защитава децата, но авторите на филма го маркирали като подходящи за аудитория над 16 години. При положение, че деца са всички ненавършили пълнолетие, останалите до 18-годишна възраст са незащитени. Законът за радиото и телевизията обаче разглежда под лупа телевизионните предавания, а не филмовите продукции.

Жалбите срещу езика на героите в „Под прикритие” са шест. Единият от засегнатите е Слави Трифонов. Водещият се жалва, че неговото предаване е било глобено по същия член от закона. От СЕМ обаче се оправдават, че „Под прикритие” е художествено произведение не е предаване.

Освен това медийните експерти просто препоръчват авторите на сериала сами да поправят спорните моменти. Дори разбрали, че третата серия е премонтирана, за да спестят на зрителите неприятното усещане при гледането на „Под прикритие”.

Слави не за първи път възроптава срещу конкуренция. Преди време предизвика скандал на първата „Евровизия“ заради успеха на „Каффе“, които му отнеха първото място със Софи Маринова. Тогава думите му имаха ефект и групата на Орлин Павлов се разпадна веднага след участието им. С „Под прикритие“ обаче удари на камък!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар