Драконовски мерки искат гражданите за бъдещите депутати! (Не е за изпускане)

Гласувайте за статията

Депутати трябва да отговарят на сериозни изисквания, но някои от гражданите вдигат летвата абсурдно високо

Мая Манолова може да се похвали с най-активна комуникация с гражданите напоследък. Майката на новия Предизборен кодекс е залята с предложения от гласоподаватели. Върху някои от тях си струва да се замислиш, други пък изглеждат, меко казано, абсурдно.

Ако бяха ги гласували в предишния парламент, „моралните” клаузи щяха да оставят без работа самата Манолова и дори самия Станишев преди време. Гражданите настояват всички депутати да имат сключен брак. Съжителството без подпис, да оставя меракли

Депутати, които не знаят още какво ги чака

Депутати, които не знаят още какво ги чака

ите за народни представители извън парламента.

От „Народна воля” настояват за депутати, навършили Христова възраст, но максимум – 70-годишни, пише „Монитор”. Освен това, трябва да носят отличителни белези като значки (въпреки че трудно ще ги видите в трамвай или пеша по улиците).

Предлага се кандидат-депутатите да покриват определен образователен ценз – висше образование и стаж по професията.

Най-сериозната част (която не е ясно дали ще се приеме) са отнемането на депутатските привилегии. Най-много се настоява да им се отнемат служебните автомобили и да установят мандатност за работа в парламента.

А за да се пребори купения вот на неграмотните гласоподаватели, е необходимо да се махнат цифрите от бюлетините. Ако кандидатите и партиите се изписват, гласоподавателят задължително трябва да чете.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар