Кой и защо позволи на Волен Сидеров да влиза с оръжие в Парламента?

Кой пусна Волен Сидеров с оръжие в Парламента?
1

От МВР първоначално отказаха да разследват нарушението на лидера на Атака

От МВР са длъжни да предоставят информация кой е издал на Волен Сидеров разрешително за притежание на оръжие и най-важното – за внасянето му в сградата на Народното събрание. Административният съд в столицата задължи министерството на вътрешните работи да предостави подробни данни за това дали действително националистът има право да носи огнестрелно оръжие кой точно е издал необходимото за това медицинско свидетелство.

Кой пусна Волен Сидеров с оръжие в Парламента?
Кой пусна Волен Сидеров с оръжие в Парламента?

До намесата на съда се стигна след като първоначално от МВР обявиха, че няма да предоставят поисканата им от Offnews.bg информация за това има ли наистина Волен Сидеров разрешително за придобиване, носене и употреба на огнестрелно оръжие и коя е институцията, издала свидетелството, че той не страда от психически разстройства. Това се случи през юли миналата година,а от вътрешното министерство отказа да дадат отговор на зададените им въпроси, макар Законът за достъп до обществената информация (ЗДОИ) да ги задължава.

Постановлението на съда за МВР е от преди две седмици – 15 януари тази година. От правната дирекция на вътрешното министерство обаче обжалваха и предстои казусът да бъде разгледан от Върховния административен съд, предават от ПИК.

1 коментар
  1. Светла казва

    Волен Сидеров ще се защитава защото се заканват да го убият да му изтръгнат гърлото е ми много ясно че ще носи нещо със себе се си да се защитава иначе ако посегнат да го нападат той как да се отбрани ако са много мъже Волен Сидеров не е парчал да го обиждате и унижавате апа тия от скат са толкова зли и нагли че думи нямам па за тия от скат изключете телевизия скат ако я имате и не си купувайте вестник десант.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.