Вижте най-шантавите български имена

Вижте най-шантавите български имена
4.4 (88%) 5 votes
Около Монтана носят най-интересните имена

Монтанското село Меляне е един от основните кандидати за кътчета в страната с най-шантави имена – пише „България днес”. Една от най-уважаваните жени в селото е 78-годишната баба Геройка, кръстена на своя братовчедка. Нейни приятели от селото са Либкнехт, Графиня и Филисина. В съседно село живеят мъж на име Шкаф с жена си Случка. Две сестри пък ударили „джакпота”, след като били кръстени от родителите си Рипка и Самолетка. Самите сестри пък имали първа братовчедка Заранка.
Наред с тях в класацията за най-нестандартните имена се нареждат още Плувкиня, Океан, Републикан и Българан. Жените също не отстъпват с Ценцерушка, Дроздстой и Семка.

Салфетка

Салфетка или… Кобра

И до ден днешен в Монтана живее 74-годишната Телефонка. Дядо Вилсон също е горд с името си.
Ихтиандър, Сафрида, Цаца, Мида, Рибка, Нефертити живеят в Бургаско. За водачи в класацията обаче се борят още по-шантави имена – Кобра, Цунда и Касиерка. С шанс да оглави класацията за най-странно име е 70-годишната Салфетка Иванова от село Българово. Кръстена е на баба си Силвета.
В Долно Езерово пък си имат Стафида. 76-годишната жена е с рождено име Рабишка, но през възродителния процес решила, че ако ще си сменя името, то ще е на нещо, което обича. Жената много харесвала сушеното грозде и така се прекръстила на Стафида.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар