Отровни портокали плъзнаха из София!

Отровни портокали плъзнаха из София!
4 (80%) 4 votes

Опасните плодове могат да доведат до фатални последствия

Опасни портокали наводниха пазарите в София. Плодовете са внос от Гърция и на външен вид не се различават по нищо от безвредните си събратя. При разрязване обаче от вътрешността им потича червена боя, която е силно токсична и представлява опасност за здравето и дори живота на човек. Специалисти предупреждават, че консумацията на оцветените портокали може да има и фатален край, особени за малки деца или хора с неукрепнал вследствие на болест организъм.

Опасни портокали плъзнаха из София

Опасни портокали плъзнаха из София

Въпросната червена течност, която излиза от цитрусите, е с неприятна миризма и се измива изключително трудно, алармират препатили потребители. При направена проверка се установило, че на пазара опасните плодове се продават като стока с доказано качество и дори сертификат за това. Купувачите няма как да се ориентират за опасните портокали по вида им и истината лъсва едва когато цитрусът бъде разрязан.

Все още не е ясно на какво се дължи оцветената течност във вътрешността на плодовете. Предстоят да й бъдат направени изследвания. Запознати обаче издават, че най-вероятно става въпрос за инжектирането на серуми директно във вътрешността на портокалите, за да се стимулира растежът им, което да ги накара да узреят буквално за дни, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар