От партията се уплашиха да изключат две от ключовите си лица

Дългоочакваният пленум на БСП днес се състоя. За изненада на всички, които бяха убедени, че на него ръководството на столетницата ще изхвърли от редиците си Георги Първанов и Румен Петков, заклеймявайки ги като предатели, това не се случи.

[caption id="attachment_264906" align="alignleft" width="300"]Сергей Станишев не посмя да изхвърли георги Първанов и Румен Петков от БСП Сергей Станишев не посмя да изхвърли георги Първанов и Румен Петков от БСП[/caption]

Очевидно от Коалиция за България все пак се стреснаха от скандала, който ще последва една такава тяхна стъпка и се въздържаха да изключат двамата участници в АБВ. От партията обаче ги обявиха за неблагонадеждни и снеха политическото си доверие от тях. Това беше решено на Националния съвет на червените, който се състоя днес.

Почти всички членове на партията гласуваха за това решение - 125 бяха "за", едва трима "против", а двама се въздържаха от вот. С това си решение червените отнеха за една година правото на бившия президент и Румен Петков да заемат ръководни длъжности в партията, нито пък да участват в листи. Дефакто с това решение, двамата автоматично отпадат от състава на Националния съвет на БСП.

Освен Първанов и Петков, още 11 червени представители бяха поставени във въпросния "черен списък". Вижте имената им под статията.

bsp izkliucheni