Откриха нов Робинзон Крузо, оцелял над година в океана!

Откриха нов Робинзон Крузо, оцелял над година в океана!
5 (100%) 1 vote

Спасеният мексиканец се хранел с костенурки и изкарал 16 месеца в лодка

Историята на Робинзон Крузо отново оживя! Мъж намери спасение изхвърлен от водата след 16 месеца в Тихия океан.

Невероятната история Александър Селкирк, който вдъхнови Даниел Дефо за неговия безсмъртен герой, се повтори и в началото на XXI век. Мъж в отчайващо състояние беше открит от местните жители на малък атол от Маршаловите острови, разказват от „24 часа”.

Бедстващият мъж оцелял цели 16 месеца в Тихия океан. Спасението му дошло след като лодката му била изхвърлена от течението на островчето. Хората, които го открили, го завели до властите.

Дали Хосе Иван няма да вдъхнови нова история?!

Дали Хосе Иван няма да вдъхнови нова история?!


Там оцелелият разказал ужасното си приключение. Обяснил на испански, че се нарича Хосе Иван. Започнал пътешествието си от Мексико, а целта му била Салвадор. Хосе тръгнал от родината си през септември 2012 г. с приятел. Той обаче не дочакал щастливата развръзка – починал само преди няколко месеца.

Въпреки, че бил намерен в отчайващо състояние, след медицинска намеса започнал да се подобрява.

Новият Робинзон – Хосе Иван преплувал с лодката си 12 500 км. Съдът бил седем метра, направен от стъклопласт. Нямал никакви рибарски пособия и цяло чудо е, че успял улови и да се храни с костенурки, птици и риби. Той и спътникът му нямали питейна вода и разчитали на дъжда. Ако настъпел период на суша пиел кръвта на костенурките.

Макар и историята да изглежда невероятна, на Хосе Иван може да се вярва. Мъжът бил с дълга коса и брада. Единствените му дрехи били протъркани панталони, а лодката му била в такова състояние, че нямало начин да не е била дълго време в океана.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар