Шишманова и Милошев играят в комбина

Служители на телевизията-майка подеха своеобразен кръстоносен поход, насочен срещу безобразията, които се вършат в медията.

Те решили да изразят възмущението си от случващото се там чрез писмо до редакцията на информационна агенция ПИК. Служителите на БНТ се обърнали към колегите си със сигнал, че излъчваното от Нова година насам шоу - Най-добрите години от нашия живот” - The Best Years of Our Lives е станало причина за грандиозен скандал.

[caption id="attachment_264820" align="alignleft" width="300"]Програмният директор на БНТ - Севда Шишманова Програмният директор на БНТ - Севда Шишманова[/caption]

Телевизията майка е платила 200 хиляди евро за шоу поредицата, за която не може да се отрече, че е най-пищното й предаване в ефира от доста години насам.

Средствата са били гласувани от стария управителен съвет. Това, което се премълчава, е изборът на компанията, която е реализатор на проекта – „Дрийм Тийм Прадакшънс” АД, която както знаете е собственост на Евтим Милошев. Дотук няма нищо притеснително. Скандалното в случая обаче е, че медията не е обявила конкурс за фирма реализатор на проекта, съгласно закона. Служителите в БНТ подчертават, че бюджета за реализация възлиза на стойност, надхвърляща 10 хиляди лева, а това е нарушение на Закона за обществените поръчки.

В същото време, бюджетът на медията бе сериозно орязан с 5 милиона лева. Не е ясно как медията може да си позволи да пръска луди пари за „супер продукции”, чиято репутация е с твърде съмнителна възвращаемост, а да не говорим за рейтинга. Служителите алармират, че както винаги се изразходват огромни средства при липса на прозрачност и то не без машинациите на Севда Шишманова, пише pik.bg