АБВ не могат да са ни противници, категоричен е червеният депутат

Рестарта на АБВ на Георги Първанов предизвика истински смут в редиците на БСП. И докато от ръководството на червените побързаха да го заклеймят като предател и дори се събират утре на специален пленум, на който най-вероятно ще го изключат от партията, част от депутатите на столетницата не споделят това мнение.

[caption id="attachment_264809" align="alignleft" width="300"]Георги Кадиев не смята АБВ за конкурент на БСП Георги Кадиев не смята АБВ за конкурент на БСП[/caption]

Според едно от знаковите лица на Коалиция за България - Георги Кадиев, партията е тръгнала по саморазрушителния път на СДС. Кадиев предрича, че именно незавидната съдба на сините, които се разцепиха и дори не успяха да се преборят за място в парламента, очаква и управляващите, ако не спрат да се нахвърлят върху формацията на Георги Първанов.

Кадиев е категоричен, че проблемът на партията му не е АБВ, а ГЕРБ, които са истинските им противници. В същото време отцепникът от БСП Ивайло Калфин заяви, че в ръководството на червените е необходимо да се направи промяна. "Много пъти сме поставяли пред тях изключително важни въпроси, но никой не ни е обръщал внимание", заяви Калфин. И добави, че разделението в ляво не е кой знае колко страшно, тъй като подобни разцепления са факт в много европейски държави.

Калфин не коментира дали с Георги Първанов ще присъстват на утрешния пленум на БСП, на който се очаква да ги изключат от партията.