Врачански ченгета закопчаха изпечения автоджамбазин Димитър Златанов-Каторгата

Перфектна акция на полицията във врачанско е завършила със залавянето на опасен бандит, съобщи tribali.info. Варненецът Димитър Златанов, известен в ъндърграунда с прякора Каторгата, е издирван в цяла Европа за множество грабежи и кражби на автомобили.

[caption id="attachment_264803" align="alignright" width="300"] Димитър Златанов-Каторгата (tribali)[/caption]

Рецидивистът е с осъден отдавна на 4 години затвор, но както се знае, българската Темида не успя да вкара„на топло“ популярни от вестници и телевизия знакови фигури, като Братя Галеви, та що остава за бандити от по-ниско ниво, като Каторгата. Според информациите, той дълги години се укрива под фалшива самоличност, използвайки квартири на свои сънародници из цяла Европа, докато извършва своите удари.

Ловкия автоджамбазин е „работил“ във всички страни на Стария континент, пише БЛИЦ. Отдава предпочитания на суперлуксозните возила и може да неутрализира дори най-последните модели автоаларми. Тези умения на Каторгата са добре известни в Германия, Италия Швейцария и Белгия, откъдето са неговите последни жертви, или поне за това говори почеркът на кражбите там.

Операцията по задържането на изпечения автоджамбазин е проведена от силите на реда във врачанско. От къде ченгетата са получили информация за придвижването Каторгата, засега не е известно, в сводката се съобщава само, че бандитът е спипан в сива „Шкода“ с варненска регистрация. При обиска на превозното средство са намерени фалшиви лични карти и документи за самоличност, а също и технически средства за блокиране на последни модели автоаларми, наричани от автоджамбазите „тапи“, съобщава БЛИЦ.