Лютви Местан скандализира: ДПС направи Георги Първанов президент

Лютви Местан нападна Георги Първанов
0

Ахмед Доган настоял за избирането на настоящия лидер на АБВ за държавен глава

Лютви Местан предизвика поредния скандал в политическото пространство, обявявайки в прав текст, че ДПС стои зад избирането на Георги Първанов за президент, особено за първия му мандат. „Максималното, на което се надяваха Георги Първанов и екипът му тогава беше балотаж. Ахмед Доган обаче ясно показа, че иска него за президент с култовото си обръщение „господин Президент“ още по време на предизборната кампания. Това накара половин милион избиратели на ДПС да дадат гласа си за Първанов“, категоричен е Местан.

Лютви Местан нападна Георги Първанов
Лютви Местан нападна Георги Първанов

Сегашният председател на ДПС изтъква още, че ако не са били думите на Доган, тези гласове най-вероятно са щели да отидат за конкурента на Първанов – Петър Стоянов, който щеше да спечели втори мандат.

Острата реакция на Местан е по повод нападките на бившия държавен глава, че ситуацията в страната се диктува от ДПС, което наложило рестарта на АБВ. Това разгневи политика от ДПС и той не скри възмущението си от тези думи, предават от БЛИЦ. „Първанов забравя участието ни при избора му за държавен глава“, беснее Местан.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.