32-годишният мъж е машинен инженер в БАН

Млад софиянец извърши подвиг, правейки на пръв поглед немислимото - да плати миниатюрна сметка за ток през един от най-студените зимни месеци. Михаил Цвеов е получил фактура от Енергото за ноември на стойност... 3,82 лева! Няма шега, няма измама!

[caption id="attachment_264732" align="alignright" width="200"]Михаил Цвеов е платил едва 3,82 лева сметка за ток Михаил Цвеов е платил едва 3,82 лева сметка за ток[/caption]

32-годишният мъж, който работи като машинен инженер в БАН, е постигнал своеобразния рекорд без да използва каквито и да е високотехнологични джаджи и скъпи енергоспестяващи уреди. как го е постигнал? Михаил споделя, че тайната се крие в екстремната му спестовност. Която на моменти граничи и с чиста лудост, коментират близките му.

Младият мъж живее на студено. Цвеов изобщо не пуска каквито и да било отоплителни уреди и въобще не гледа телевизия. Не използва пералня, а пере на ръка дрехите си. Готви колкото се може по-рядко, а нощем спи навлечен с няколко ката дрехи и завит през глава. Единственото топло място в дома му е банята, тъй като от там минават тръбите за парното на останалите живущи във входа, предават от БЛИЦ.

Цвеов не крие, че е изключително доволен от сметката си и въобще не смята, че се ограничава прекалено.