Скандал на делото за радикален ислям в Пазарджик!

Скандал на делото за радикален ислям в Пазарджик!
5 (100%) 1 vote

Магистратите останаха скандализирани от неуважението!

Ходжата Ахмед Муса Ахмед не се помръдна и не стана днес при влизането на съдията в съдебната зала в Пазарджик. Със скандалното си държане стартира днес процесът срещу тринадесетте имама в града, които бяха обвинени в сеене на етническа омраза и разпространяване на радикален ислям.

Обвиняемите са обвинени в това, че са участвали в незаконната организация у нас „Ал-Уакф ал-ислями“. Сдружението е проповядвало противодемократична идеология. Участващите в партията са изповядвали омраза на верска основа.

Ahme-musa-ahmedОбвиненията срещу проповедника от Сърница Саид Мутлу за насаждане идеология и налагане на шериатската държава са отпаднали. Условно наказание ще отнесе районния мюфтия Абдулах Салих. Същият бе обвинен, че разпространява вражда на верска основа с помощта на словото. Той враждебно отричал всичко, което е в разрез със салафизма.

Непокорният Ахмед Ахмед е проповядвал в Пловдив и Пазарджик. В града на тепетата той се е подвизавал в ромската махала, както и в квартал „Столипиново”. Прокуратурата го обвинява, че в речите си той разпалено обяснявал, как исляма ще покори и завладее целия свят. Ходжата призовавал ромското население да поднесе Корана на върха на меча. Но първо трябвало всички да приемат правата вяра, да станат правоверни, а държавата ни да стане халифат. Това заявиха свидетели пред магистратите в съда.

В съдебната зала днес ще се даде ход на защитата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар