От ГЕРБ настояват народните представители да не вземат по-високи заплати, за да са солидарни с българските граждани

Заплатите на депутатите ще бъдат замразени, ако Парламентът се съобрази с искането на депутатите от ГЕРБ. Бившите управляващи обявиха, че смятат да внесат в Народното събрание проект за замразяване на възнагражденията на народните ни представители. От партията на Бойко Борисов смятат, че такъв проект трябва да се внесе от управляващите и лично се ангажираха те да го сторят, ако от властта се ослушат.

[caption id="attachment_264701" align="alignleft" width="300"]Цецка Цачева поиска замразяване на депутатските заплати Цецка Цачева поиска замразяване на депутатските заплати[/caption]

Това обяви Цецка Цачева малко по-рано днес. По думите й всички в Парламента трябва да се съобразят с тежкото положение, в което се намират повечето български граждани и да проявят солидарност с тях, отказвайки да получават повече пари от момента. Цачева припомни още, че по време на управлението на партията й, възнагражденията на депутатите са си останали непроменени.

Цачева обаче е притеснена от факта, че до момента управляващите не показват индикации да замразят заплатите си. "Може би смятат, че като са вдигнали пенсиите средно с по 5-6 лева, а също и минималната заплата с 30, че е време да се погрижат и за себе си и да си гласуват по-високи заплати?", коментира иронично депутатката от ГЕРБ, предават от БЛИЦ.