Внимание! Европа ни показва червен картон?!

Внимание! Европа ни показва червен картон?!
5 (100%) 1 vote

Становището на омбудсмана е повече от категорично!

Европа би ни зачеркнала, ако проведем допитване до народа „за” и „против” смъртното наказание и той е положителен. В това е сигурен защитник № 1 Константин Пенчев. Пред зрителите на ТV7 омбудсманът, който преди това е заемал длъжността конституционен съдия заяви, че България има нужда от нов Наказателен кодекс. Според наблюденията на юриста за настроенията сред народа ни, той бе повече от сигурен какъв ще е изходът от този референдум.

Пенчев бе категоричен, че българите биха застанали твърдо зад прилагането на смъртното наказание. Но това не само няма да се хареса на европейските ни партньори, но заплашва и страната ни да попадне в пълна изолация.

ESПенчев поясни още, че бъдещата мярка „доживотен затвор с право на отмяна” няма да бъде прилагано едно към едно към всички пандизчии. Ще има внимателен подбор на извършеното от тях престъпление, ще минават през много комисии и също така ще се нищи поведението им зад решетките. Едва тогава някои от тях „ще се възползват” от новата буква на закона.

Освен това омбудсманът допълни, че промяната в Новия наказателен кодекс ще бъде дадена да се извърши от най-малко от десетина експерти в наказателното право. Юристите ще бъдат доказани специалисти в материята, която работят. Правистите ще имат не само дългогодишен опит зад гърба си, но ще бъдат задължени да разнищват всеки един казус, бил той положителен или отрицателен в това, което ще променят.

Освен това ще има и дълго обсъждане и дебатиране кои са най-тежките престъпления, извършени в страната ни през годината. Защитникът обеща също, че няма на сляпо да се прилага закона и последващите изменения от другите европейски страни в нашата родина.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар