Отново бясна: Мая Манолова скочи на Плевнелиев! Преглеждания: 5229

0
5/5 - (2 votes)

Мая Манолова отново застана „на нож“!

Депутатката от „Коалиция за България” Мая Манолова се обяви против вота на президента Росен Плевнелиев за електронното гласуване. Според червената народна избраничка това искане е в пълно противоречие с българската конституция.

Президента Плевнелиев се обърна вчера с призив към народа за провеждане на референдум. В това допитване държавния глава предлага да се обсъди и дебатира задължителното гласуване на изборите и даване на гласа да става по електронен път. Плевнелиев предлага това решение да се проведе едновременно с избора на евродепутатите.

Мотивите на президента са, че именно този е начина народът да изрази своята свободна воля. Мнението му е, че няма друг механизъм, демократичен, чрез който българите да покажа какво е категоричното им мнение по казуса, с който после трябва да се съобразяват политиците. Държавният глава има право да предложи подобно общонародно обсъждане, но последната дума все пак ще имат депутатите и решението на Народното събрание.

Представителите на останалите политически сили не са единодушни в мненията си относно предложението на президента. Според екс вътрешният министър и бивш народен представител Йордан Соколов задължителния вот е начин да се пресече из корен с търгуването на гласовете при изборите.

Гербаджийката Десислава Атанасова не даде ясен и категоричен ответ дали парламентарната й група подкрепя решението на президента Росен Плевнелиев.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.