Покъртителна изповед на софиянка, чиято дъщеря почина преди няколко дена заради лекарско безхаберие

Трогателно писмо на майка, загубила детето си заради лекарско безхаберие, разплака онлайн потребителите. В покъртителната си изповед жената споделя как единствената й щерка починала след като докторите я накарали да чака с часове в приемната на Спешното отделение, въпреки, че едвам стояла в съзнание.

[caption id="attachment_264593" align="alignleft" width="300"]Лекарска небрежност погуби млада жена Лекарска небрежност погуби млада жена[/caption]

Почернената майка споделя, че след като пред няколко седмици дъщеря й вдигнала температура, която продължила с дни, двете отишли в Спешното отделение в Пирогов. "Момичето ми не можеше да диша, виеше й се свят", разказва през сълзи жената. Щом стигнали в Спешното обаче служителите там изобщо не се трогнали от състоянието на момичето и ги изпратили да чакат във фоайето. Това се случило към 11 сутринта. След продължително чакане, майката попитала сестрата кога ще приемат дъщеря й, тъй като момичето вече едва дишало.

При което получила отговор, че тъй като болната не е здравно осигурена, ще трябва да изчака всички останали да минат преди нея. И това при положение, че Спешна помощ е безплатна за всички, недоумява майката. Едва в 18 часа, цели 7 часа след пристигането си, лекарите благоволили да приемат болната, която едвам се държала в съзнание. Вече обаче било твърде късно, за да се направи каквото и да е. На следващата сутрин момичето напуснало този свят, тъй като се оказало, че е развила пневмония, която отровила всичките й вътрешни органи, предават ужасяващата история от ПИК.