Производителят лъгал и с дължината на ролките през 2009 година

Читателка на пловдивския вестник „Марица” се жалва в редакцията, че от закупената от нея тоалетна хартия, се сипе странен сив прашец.

Тя твърди, че закупила ролката в опаковка от 4 броя от един от кварталните магазини. Въпросната тоалетна хартия е с марката „Сиси”, произведена от на “Санитекс пейпър Продуктс” ООД. Жената споделя, че първоначално не забелязала прахът върху хартията, тъй като е в същия цвят като рулото. Когато размотала рулото обаче от него се разпилял странния прашец, който я притеснил.

[caption id="attachment_264561" align="alignleft" width="228"]Производителят лъгал и с дължината на ролките през 2009 година Производителят лъгал и с дължината на ролките през 2009 година[/caption]

Клиентката си помислила първо, че може да е някакъв наркотик. Тя обаче била решена да разбере какво е това, тъй като е недопустимо подобен продукт да е замърсен. Притеснената потребителка споделя, че на опаковката на тоалетната хартия е отбелязано, че е трипластова, а тя е двупластова. Това автоматично отнася въпроса до Комисията за защита на потребителите, тъй като производителят ни лъже. От редакцията на вестника потърсили за коментар производителя на тоалетната хартия.

Атанас Атанасов, който е регионален мениджър на “Санитекс пейпър Продуктс” ООД за Югоизточна България дори пристигнал лично в офиса на „Марица”. Той донесъл и друг пакет за сравнение. При все, че Атанасов не отрича, че по хартията има отпадък от производството при рециклирането на хартията, той бил категоричен, че няма как прахът да е в толкоз големи количества. Според него това е или дело на конкурентите или става въпрос за евтина гаражна имитация на продукта, произвеждан от тях.

Медията припомня, че преди време фабриката, която е собственост на братята Уалид и Майкъл Гарби, канадски граждани от ливански произход се прочу скандално през 2009 година, когато бе установено, че производителят е лъгал клиентите си при дължината на ролките.