Задават се сковаващи студове! Ето къде!

Задават се сковаващи студове! Ето къде!
5 (100%) 1 vote

Страната рядко е виждала подобни чудовищни студове!

Америка попадна в арктически капан. Невиждана зима вилнее в много американски щата на страната. Подобно чудо на територията на континента жителите му не познават от много години. Очакванията са дневните температури да паднат до минус 30, 40 градуса по Целзий. Това са рекордно ниски градуси, които заплашват да „вледенят” много градове от този континент.

Зимните ледове и ветрове беснеят в Чикаго, Минеаполис, Милуоки, както и в други територии на Средния запад. На тези места сковаващият дъх на зимата е твърде осезаем за втори път през тези студени месеци. Властите са предприели адекватни мерки, като много от обществените сгради са със съобразен режим на трудово време, а много от малчуганите са приведени в принудителни почивни дни.

studoveВ много от обичайно топлите щати като Чарлстън и Савана вали обилен сняг. Там се очаква дори образуване на преспи и навявания.

Синоптиците сигнализират, че големите преспи там могат да „откъснат” електрозахранването, както и да предизвикат кошмарни задръствания по пътищата. Те сезират водачите на моторни превозни средства да са осторожни и внимателни при шофиране. Заради изключително напрегнатата и хаотична обстановка много от предвидените полети са отменени за незнаен период от време.

Страната отдавна не помни такива чудовищни студове, които освен това продължиха и твърде много време.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар