Отново се изви километрична опашка

Водачите на тежкотоварни автомобили отново се оказаха в хватката на снежния капан.

Към този час на Граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост”-Русе, са се събрали повече от 400 камиона, за да излязат от страната. Това стана ясно от информацията, предоставена от Главна дирекция „Гранична полиция”. Дължината на опашката е около 7-8 километра. От 7 до 17 ч. вчера, през граничния контролно-пропускателен пункт, са преминали 413 товарни автомобила.

[caption id="attachment_264474" align="alignleft" width="300"]Отново се изви километрична опашка Отново се изви километрична опашка[/caption]

От ГДГП уверяват, че пункта работи на пълен капацитет и са мобилизирани всички служители. В действие са и всички възможни трасета за обработка на товарни автомобили. Проблемите на границата със северната ни съседка възникнаха в събота, когато пунктът бе затворен за движение поради влошената метеорологична обстановка в Румъния. Макар движението да бе възстановено, а камионите - последователно пропуснати, опашката на граничния контролно-пропускателен пункт се запази вече няколко дни.

Поради тази причина тежкотоварните автомобили бяха спирани още във вътрешността на страната, за да не се образува струпване на паркингите. През целия вчерашен ден трафикът на пункта е бил доста натоварен, предава информационна агенция „Фокус”. От Главна дирекция „Гранична полиция” апелират към водачите да проявят по-голямо търпение и разбиране към служителите на ГКПП „Дунав мост”, които са на предела на силите си.