Изхвърлят Георги Първанов и Румен Петков от БСП в събота!

Гласувайте за статията

На пленума на партията двамата отцепници ще бъдат предложени за изключване

Това, което изглеждаше, че ще се размине на Георги Първанов и Румен Петков, е на път да се случи и то тази събота. Двамата най-вероятно ще бъдат изхвърлени от БСП заради учредяването на алтернативната лява формация АБВ. На пленума на партията, който ще се проведе след само няколко дена, те ще бъдат предложени за изгонване.

Георги Първанов и Румен Петков ще бъдат изключени от БСП

Георги Първанов и Румен Петков ще бъдат изключени от БСП

Информацията дойде след официалната пресконференция на червените на „Позитано“ 20 по-рано днес, която се състоя след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

От изнесените данни става ясно. че от Коалиция за България са дали шанс на всичките си членове, участващи в АБВ, да преосмислят решението си. Такова нещо обаче не се е случило и затова отцепниците ще бъдат предложени за изключване и най-вероятно изключени заради нарушаване на цял куп точки от устава на партията, поясни Димитър Дъбов.

Колежката му и евродепутат Илияна Йотова пък е категорична, че от БСП изобщо не гледат на АБВ като на конкурентна партия. „АБВ не са листа на БСП и няма как да бъдат. Те са си съвсем отделна партия“, категорична е Йотова. На пленума в събота най-вероятно освен Георги Първанов и Румен Петков, от партията ще бъде изключен и поддръжникът им Ивайло Калфин, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар