Кеф! Вижте с колко скачат заплатите на родните управници!

Кеф! Вижте с колко скачат заплатите на родните управници!
5 (100%) 1 vote

А останалите заплати кога и с колко ще се вдигнат?!

С около хилядарка вдига заплатите Министерския съвет на своите висши служители. Апаратчиците и кметовете ще се разписват вече на завишените тарифи въз основа на постановление на МС за заплатите на бюджетните организации.

От това ще се облажат не само министрите, но и членовете на кабинетите им, шефове на държавни организации, комисии, областни управители и кметове. Така например шефа на премиерския кабинет вече ще се подписва под заплата от 3100, вместо досегашните 1860 лева.

zaplatiКметът на столицата също ще се слага парафа си вече под завишена цифра. Неговата заплата доскоро беше 1860 лева. Съветниците на министър-председателя ще получават вече по 2500 лева, а тези, които дават акъл на министрите с около 650 лева по-малко.

Управителите на държавни комисии и агенции, областни управители и кметове с население над сто хиляди души вече ще се подписват всеки месец срещу максималните 2700 лева.

В заповедта на Министерския съвет е упоменато, че с колко точно ще се увеличи месечното възнаграждение на висшата администрация зависи от много фактори. Някои от тези фактори се влияят от съответните финансови възможности на определената община, имат или не постъпления от различни дейности, както и от индивидуалната преценка на ръководителя на общината.

Само кметът на общината ще определи точно каква сума трябва да отпусне за всеки един от служителите си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар