Режат веригите на вратата на университета

Охраната на Алма матер преряза веригите, с които бе окупирана вратата.

Синджирите бяха прерязани с клещи от вътрешната страна на двора. bTV показа репортаж, от който стана ясно, че наоколо няма и следа от окупаторите. Очаква се всеки момент те също да излязат. Предполага се, че по този начин, на практика ще се понижи напрежението, което бе създадено около Софийския университет.

Припомняме, че възпитаниците на Алма матер са разделени на две – едната част от тях се обявиха в подкрепа на протестите, а другите изразиха недоволството си от това, че действията на колегите им спъват учебния процес.

[caption id="attachment_264351" align="alignleft" width="300"]Режат веригите на вратата на университета Режат веригите на вратата на университета[/caption]

Студентите, които бяха вътре в университета и го окупираха, към този момент си стягат багажа. Протестиращ заяви в ефира на Нова тв, че е повече от очевидно, че те така и не успяха да издържат на напрежението.

Той призна, че някои от преподавателите са ходили в университета, за да преговарят с младежите и именно това е причината за понижаването на напрежението. Повечето от разговорите между студенти и преподаватели обаче, са били осъществявани по телефона, пише pik.bg. Припомняме, че вчера ректорът на Алма матер – проф. Иван Илчев заяви, че окупаторите ще бъдат дадени на прокурор.