Страшно! Задава се „Чернобил“ 2!

Страшно! Задава се „Чернобил“ 2!
5 (100%) 1 vote

Анонимни заплашват да взривят атомните централи в Украйна

Сериозна заплаха е надвиснала от Украйна над света. Спецслужбите в страната алармират, че вече са получили няколко заплахи за бомбени атентати срещи атомните централи, намиращи се в държавата. Украинският министър на енергетиката обяви по-рано днес, че за всички АЕЦ съоръжения и сгради е осигурена допълнителна охрана, за да се гарантира сигурността на хората.

Задава ли се "Чернобил" 2?

Задава ли се „Чернобил“ 2?

Експертите се опасяват, че една евентуална атака над някоя от четирите централи, може да има фатални последици, съизмерими единствено с трагедията след аварията в „Чернобил“. На страницата на Службата за сигурност на Украйна е поместено съобщение, в което се казва, че има заплаха за сигурността на страната и функционирането й, както и за здравето и живота на хората.

От службата предупреждават, че вече са получени няколко сигнала за заплахи за атентат срещу някой от четирите АЕЦ-а в Украйна. Именно в Украйна е и най-голямата атомна мощност в Европа – Запорожската АЕЦ. Нейната обща мощност е цели шест хиляди мегавата, предават от БЛИЦ. И макар да са категорични, че към момента няма поводи за паника, властта в Украйна все пак предприе мерки, за да намали до минимум вероятността от подобна атака.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар