Баретата стана и тръгна да го съдят!?

Гласувайте за статията

Златко – Баретата е добре и може производството срещу него да тръгне отново, определиха експерти

Здравословното състояние на Златомир Иванов – Баретата позволява да се яви на разпити и съд. Това е заключението от експертизата, направена преди месец от наши лекари.

Магистратите от Специализираната прокуратура цяла година не си губиха времето в очакване и наближава моментът да му връчат нови две обвинения. Както е известно, Баретата пострада доста сериозно от куршумите на неизвестен килър точно преди една година – на 29 януари 2013-та. Това не позволи да се даде ход на досъдебната процедура, а според запознати, магистратите са твърде стриктни, за да си позволят грешка, която би могла да изпрати делото в задънена улица.

baretata

Златко Баретата

Докато Баретата се лекуваше цяла година, разследващите са подготвили материали за нови две обвинения, пише Блиц цитирайки „Преса“. До края на седмицата смятаният за наркобос Златомир Иванов ще бъде привикан в Спецпрокуратурата, за да се запознае лично с всички събрани срещу него доказателствени материали.

Двете нови обвинения са за укриване на данъци за 5,5 млн. лева, както и за разпространение на наркотици в столицата и по морето. Те щяха да бъдат предявени преди една година, но раняването попречи делото да тръгне по реда си. Според източниците на БЛИЦ, Баретата се обвинява в организиране на престъпна група с още 8 души за разпространяване на наркотици в Слънчев бряг и Софийска област. Като бос на друга група, той заедно с четирима свои авери, по познатата схема за фиктивни сделки е ощетил хазната с укриване на данъци и ДДС на обща сума над 5.5 млн. лева.

Докторите са уверени, че стига да спазва предписанията, Златко Баретата ще може да тръгне на съд, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар