Златко – Баретата е добре и може производството срещу него да тръгне отново, определиха експерти

Здравословното състояние на Златомир Иванов – Баретата позволява да се яви на разпити и съд. Това е заключението от експертизата, направена преди месец от наши лекари.

Магистратите от Специализираната прокуратура цяла година не си губиха времето в очакване и наближава моментът да му връчат нови две обвинения. Както е известно, Баретата пострада доста сериозно от куршумите на неизвестен килър точно преди една година – на 29 януари 2013-та. Това не позволи да се даде ход на досъдебната процедура, а според запознати, магистратите са твърде стриктни, за да си позволят грешка, която би могла да изпрати делото в задънена улица.

[caption id="attachment_264307" align="alignright" width="300"]baretata Златко Баретата[/caption]

Докато Баретата се лекуваше цяла година, разследващите са подготвили материали за нови две обвинения, пише Блиц цитирайки „Преса“. До края на седмицата смятаният за наркобос Златомир Иванов ще бъде привикан в Спецпрокуратурата, за да се запознае лично с всички събрани срещу него доказателствени материали.

Двете нови обвинения са за укриване на данъци за 5,5 млн. лева, както и за разпространение на наркотици в столицата и по морето. Те щяха да бъдат предявени преди една година, но раняването попречи делото да тръгне по реда си. Според източниците на БЛИЦ, Баретата се обвинява в организиране на престъпна група с още 8 души за разпространяване на наркотици в Слънчев бряг и Софийска област. Като бос на друга група, той заедно с четирима свои авери, по познатата схема за фиктивни сделки е ощетил хазната с укриване на данъци и ДДС на обща сума над 5.5 млн. лева.

Докторите са уверени, че стига да спазва предписанията, Златко Баретата ще може да тръгне на съд, пише БЛИЦ.