Окупация до дупка! Професори: Терористи, няма да преговаряме! Преглеждания: 3556

0
Оценете този post

Рискът от провалена сесия вбеси до край преподавателите и бързо промениха благия тон

Мирните и кротки протести се радикализират, а професорите во главе с ректора се ядосаха на окупаторите.

Безсмислената и уж смешна повторна окупация на Алма Матер ще се окаже сериозно изпитание не само за преподавателите и студентите на СУ. Сутринта ректорът на университета обяви, че са подадени документи в прокуратурата, за да се реагира на тези които „откраднаха сесията”. Професор Иван Илчев нямаше да вика полиция, но заяви, че точно от прокуратурата могат да го направят.

Докато се събираха патрулки и полицията опита да влезе в ректората, професор Искра Баева обяви сградата за заложник, а студентите, които са я окупирали – за терористи.

Окупатори,
Окупатори,

На своеобразната пресконференция обвинените съобщиха, че този път няма мърдане. Ще бранят протеста си и ще радикализират окупацията. След една година демонстрации, седем, от които срещу новото правителство, било време да „декапсуловаме“! Нуждаели се от подкрепата на цялото общество, за да притиснат правителството, да подаде оставка.
контри и полиция
контри и полиция

На място се появиха и контраокупатори и се стигна до словесен сблъсък. Антиокупатор дори беше задържан от полицията – извадил ножовка, за да реже веригите.

Между двете групи са застанали полицаите, които за пореден път са застанали в кордон и с жилетки „Антиконфликт”. Служители на реда се опитаха да влязат и в Ректората, докато нови студенти се опитаха да се присъединят към окупаторите.

Не мина и без дежурното присъствие на партиите – лидери от Реформаторския блок Радан Кънев, Божидар Лукарски и Найден Зеленегорски разговаряха и с двата лагера.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.