Ледена прегръдка скова североизточната част на страната

И тази зима, макар и паднал едва в края на януари, снегът отново ни изненада.

Сняг и лед сковаха някои части на България. Пътната обстановка е усложнена. Дежурният от пътно-поддържащата фирма в Разград съобщи, че през нощта обстановката се е усложнила. Той уточни, че усилилият се вятър е образувал преспи, които на места достигат до повече от метър. Малко след полунощ от Агенция „Пътна инфраструктура” са въвели забрана за движението на товарните автомобили с тегло надхвърлящо 10 тона.

[caption id="attachment_264230" align="alignleft" width="300"]Ледена прегръдка скова североизточната част на страната Ледена прегръдка скова североизточната част на страната[/caption]

Няма ограничения за останалите моторни превозни средства, но дежурният подчертава, че е добре да имат вериги. Температурата към този момент в Разград е минус 10 градуса. Вятърът постепенно започва да утихва, намалял е и снеговалежът, но все още не е спрял изцяло. Въпреки, че пътната обстановка в района остава усложнена, няма затворени участъци. 42 машини работят по почистването на снежната покривка от шосетата, пише pik.bg.

Припомняме, че ледена прегръдка скова морската ни столица Варна след падналият дъжд и понижилите се в последствие температури. Ледената кора, която хвана по улици и тротоари бе затрупана и от сняг, което усложни допълнително обстановката. Това принуди градоначалникът на Варна Иван Портних да обяви днешния ден за неучебен за всички ученици от областта.