Клиенти от южната ни съседка съсипват бизнеса на Коко Динев с „византийски номера“ - плащат с ментета

Това обяви футболният бос Коко Динев, който е собственик на казино „Финикс“, намиращо се на метри от гръцката граница, до ГКПП-Кулата. Там в сряда, при съвместна проверка на НАП и полицията, униформените откриха голямо количество фалшиви банкноти в различна валута. Както съобщава БЛИЦ, позовавайки се на „Стандарт“, след близо 8 часа тараш са намерени купюри на стойност 1615 евро, 336 долара и само 150 лева. Фалшификатите са иззети, а досъдебното производство е образувано срещу „неизвестен извършител“.

[caption id="attachment_264130" align="alignleft" width="300"]koko-dinev Коко Динев[/caption]

Независимо от кризата, гърците не пропускат да си пробват късмета на наша територия, като плащат с ментета. И за сметка на Коко Динев, коментира публикацията, цитирайки боса на „Локо“ Пловдив. Според него, фалшивите пари са били събрани и подготвени за предаване по съответния ред, но изглежда някой от служителите не си е свършил докрай работата. Посетителите от южната ни съседка са над 90%, а както е добре известно „византийските номера“ нямат край, откакто ги нагази кризата. Според вещи в хазартния бизнес, оправданията изглеждат съвсем правдоподобни. Някои от тях просто преглъщат загубата и унищожават сами фалшификатите, понеже не им се занимава да се обясняват.

Големият гаф на Коко Динев е, че не е декларирал навреме ментетата, но за това служителите са му виновни, твърди той. Все пак, немалък акт ще отнесе собственикът, а виновните, ако изобщо се разкрият такива, им се полага затвор от 2 до 8 години. Намерените суми са направо смешни, на фона на оборота, който се върти в заведения от този сорт.

Изглежда конкуренцията има пръст, точно в най-неподходящия момент да се натресат данъчни и полиция, затова известният колекционер на фолкаджийки Коко Динев в интервю за „Стандарт“ се жалва, че не са само „византийските номера“, някой друг иска да му съсипе бизнеса.