Само преди дни Василев беше смятан за сигурен кандидат за заместник началник на НСО

Сотир Цацаров понижи скандално известния прокурор Роман Василев. От заместник-градски прокурор Василев вече ще заема далеч по-скромната длъжност на редови апелативен обвинител с Специализираната апелативна прокуратура. Решението е взето лично от главния прокурор, а запознати издават, че това е едва първата стъпка, която Цацаров предприема, за да отговори на критиките от доклада на Европейската комисия към съдебната ни система.

[caption id="attachment_264109" align="alignleft" width="300"]Сотир Цацаров понижи Роман Василев Сотир Цацаров понижи Роман Василев[/caption]

От Прокуратурата потвърдиха, че действително Василев вече не е на ръководния пост в Градската прокуратура на столицата. Източници от държавното обвинение уточниха, че новата длъжност на скандално известния прокурор предполага повече време за подготовката му на темата за докторантурата му на тема "Организирана престъпност".

Към момента пониженият Василев не е открит за коментар, уточняват от ПИК. Само до преди няколко седмици той беше смятан за сигурен кандидат за поста на заместник-началник на Националната следствена служба. Печалната му слава пък е от преди години, когато нарече бившия военен министър Николай Цонев "абсолютен престъпник".