Има ли прокуратура у нас, сега ще се разбере от резултата й срещу Волен Сидеров, обяви Валери Симеонов

Защо прокуратурата чак сега подгони Сидеров, зададе неудобния въпрос бившият атакист Валери Симеонов, който е съпредседател на НФСБ и собственик на ТВ СКАТ. В сутрешното предаване на bTV той сам даде отговор на своя въпрос: достатъчно е да го оставят без внимание и Волен няма начин да не се издъни. Впрочем, именно СКАТ беше първата трибуна на партията на Сидеров и там си го познават най-добре. Както писахме и ние ТУК>>>, репортер на СКАТ пострада при физически сблъсък с лидера на „Атака“.

[caption id="attachment_264111" align="alignleft" width="300"]valeri-simeonov Валери Симеонов[/caption]

Прокуратурата все пак се задейства, макар и доста късно. Вероятно чашата преля, защото в Европа арогантното поведение на Сидеров и депутатите от „Атака“ породи гневни реакции. Наскоро около 30 евродепутати са подписали остро протестно писмо, изпратено до нашите институции, разкри Валери Симеонов и поясни, че не може да се твърди за заговор срещу Волен Сидеров и партията му. По-скоро е обратното.

Папките със сигнали за изнудване на депутати и пари в 5 офшорки на Сейшелите са давани и на предишния обвинител №1, и на сегашния. но всички се правят, че ги няма, отбеляза Симеонов.

Прокуратурата е добре да разбере, откъде за 6 дни почивка заедно с Деница Гаджева, Волен е заплатил 40 хил. лева. Подобни суми няма нито в декларацията на Гаджева, нито в неговата декларация, посочи още лидерът на НФСБ, цитиран от БЛИЦ.

Както уместно се питат в коментарите, въпросът е защо преди, когато подкрепяше СДС, Борисов или други, Волен Сидеров не беше атакуван. За скандалните офшорки се знае толкова отдавна. Прокуратурата не си развали спокойствието досега, но ще трябва да го направи, вероятно, за да си заслужи бонусите и поне малко одобрение от Европа.