Магнитни бури разказват играта на компютри и телефони!

Гласувайте за статията

Ако ви писна да рестартирате компютъра си или ви блокира нета, няма кой да ви помогне

Проблемите с комуникациите в последните дни си имат обяснение, което не е свързано с калпави оператори и неплатени сметки.

Подобни проблеми отчетоха и компютрите в държавни ведомства в края на работната седмица. Едновременно с това личните лекари и кардиолози съобщиха за завишен брой инфаркти и хипертонични кризи.

За учените здравословните и комуникационни проблеми имат общо обяснение – магнитните бури. Част от тях дори обясниха шокиращите климатични промени със слънчевите изригвания.
slance
Системните оператори отчетоха масови жалби и сигнали за блокирали компютри от министерства и частни фирми. След непредвидените инциденти установиха, че отдавна не са били толкова натоварени. Като доказателство, в социалните мрежи публикуваха бесни коментари на потребители, които сигнализираха за проблеми с GSM-ите си.

Учените потвърдиха, че последното слънчево изригване е било на 22 януари. Интензитетът на явлението е такъв, че дори апаратурата на космически кораби може да се срине, категорични са от БАН. Обичайно се разминаваме с проблеми при радиокомуникациите и джипиес системите.

Канадците помнят случая, при който изкараха цяло денонощие без ток и всички проблеми, които последваха от това.

У нас пък вчера блокира централният сървър на МВР и информационната им система стана негодна за използване.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар