Никога вече Борисов и ГЕРБ няма да спечелят, край на фалшификациите с напечатани бюлетини, тържествено обяви Мая Манолова

Мая Манолова има повод да тържествува. С гласовете на депутатите от необявената все още тройна коалиция, днес бе приет на първо четене нов Изборен кодекс, подготвен под ръководството на червената депутатка. В самото начало на парламентарния ден управляващото мнозинство поряза мерака на ГЕРБ да се внесат промени в действащия сега закон, като отхвърли предложението на опозицията. Разискванията по двата проекта бяха вчера, а гласуването остана за днес.

[caption id="attachment_263945" align="alignright" width="300"] Мая Манолова тържествува: Никога вече Борисов![/caption]

Въпреки, че приемането на новия Изборен кодекс бе предрешено от съотношението на силите, зам.-шефката на парламента не пропусна да се заяде с опозицията. За избори още не се говори, но Мая Манолова обяви със задоволство, това е „краят на ГЕРБ“. Никога вече Борисов няма да стане премиер, край на фалшификациите с печатане на бюлетини и манипулациите, ГЕРБ повече няма да спечели избори. „Кодекса Фидосова“ е отменен, тържествува от трибуната на Парамента червената депутатка.

В новия Изборен кодекс е заложено преференциалното гласуване и се предлага праг с от 7%, да се извършва разместване на листите. Предвижда се машинно гласуване, което ще бъде паралелно на традиционното гласуване. Липсва възможност някой друг да се облажи от печатането на бюлетини, това става монопол на печатницата на БНБ.

„Костинбродската афера“, която срина изборния резултат на ГЕРБ, се оказа грозна манипулация с главно действащо лице Мая Манолова, не пропусна да си върне Десислава Атанасова. Новоприетият кодекс позволява купуването на гласове и отново ще напълни автобуси с „изборни екскурзианти“. Въпреки всичко това, „за пореден път ще ви бием“ обяви представителката на ГЕРБ, като се обърна към управляващите от името на Бойко Борисов.