Цветан Цветанов хвърли бомбата: Бисер Петното стои зад новия Изборен кодекс

Гласувайте за статията

Целта му е да се изземат част от функциите на президента

Нападките между двете основни политически сили в страната продължават. Малко по-рано днес Цветан Цветанов хвърли бомбата с твърдението си, че зад новия Изборен кодекс стои не кой да е, а скандално известният Бисер Петното. Пред журналисти в кулоарите на Парламента бившият вицепремиер заяви, че новият вариант на Кодекса е предложен от Мая Манолова, но е под диктовката на Петното. Целта е да се изземат част от функциите на президента, който до момента е отговорен за назначаването на Централната избирателна комисия. В новия кодекс обаче това не е така.

Цветан Цветанов отново обвини управляващите, че смятат да манипулират изборите

Цветан Цветанов отново обвини управляващите, че смятат да манипулират изборите

Заместник председателят на ГЕРБ разкри още, че от Коалиция за България се канят да осъществят контролиран вот посредством идеята за номериране на бюлетините, която също беше внесена в Народното събрание. Тези номера означават, че всички членове на избирателната комисия ще са наясно от кой до кой номер са бюлетините в тяхната избирателна секция. И съответно кой номер бюлетина взема всеки един от гласоподавателите. Това опорочава вота, категоричен е Цветанов.

Отделно, че новата система ще даде възможност да бъдат делегирани права на други печатници за отпечатване на новите, номерирани бюлетини, за да се случи всичко в срок. А това създава условия за манипулиране на вота и измама с фалшиви бюлетини, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар